Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
barbivagyokesblogolok

Két jó tulajdonsag

G. Barbara · 1 éve
Ha megkérdeznénk bárkit hogy mondjon két jó tulajdonságot magáról, általában mindenki kis gondolkodás után tudna valamit mondani. Legalább valami olyasmi sablonos dolgot mint őszinte, kedves, barátságos,stb.
Erősen gondolkozom már egy ideje, hogy én milyen tulajdonságomat emelnem ki, mint jó tulajdonság.
Jó tulajdonság lenne az őszinteség? Őszinte vagyok. Őszinte vagyok akkor is ha tudom, hogy az megbantja a másikat. Őszinte vagyok akkor is amikor tudom, hogy az rosszul fog esni a másiknak. Jó tulajdonság akkor az őszinteség? Mikor bánatot és rossz érzést okozok ezzel másnak?
Lelkiismeret. A munkában lelkiismeretes vagyok és úgy elvégzem,ahogy azt kell. Azonban már sokszor előjött a múltban, mikor tettem valami rosszat, hogy nem éreztem azt a dolgot rossznak. Mivel nem akartam ezzel tudatosan senkit sem megbántani, így nem éreztem lelkiismeret furdalást se miatta. És amikor ezek után valaki megkérdezte, hogy nem érezted rosszul magad miatta?! Egy vállrándítással felelhettem, egyáltalán nem.
Igazából minden azzal függ össze, hogy milyen kedvem is van. Ha jó kedvem van, szívesen vagyok kedves másokkal, megértő és segítőkész. Azonban ha rossz kedvem van, meg tettetni is fárasztonak érzem, hogy érdekel a másik szarsaga, baja, problémája. Sőt, néha meg idegesít is, hogy miért engem kell nyomoritania az adott személynek a gondjaival, hagyjon békén és meséljenek olyannak aki sajnálni akarja. Mert nekem ehhez nincs kedvem.
Vajon elmúlik ez az önzőség valaha? Amikor meg ha nincs kedvem hozza, akkor is rá tudom venni magamat, hogy kedves legyek?!  Néha azt kívánom,hogy legyek normális, olyan mint a többi lány. Legyek igazi nő, odaadó, jó hallgatóság, megértő a szerencsetlenekkel.
Nem vagyok gonosz, csupán úgy érzem,hogy eleget kaptam már olyan inputokat az eddigi életem során, ami bánt és szenvedést okoz. Elégszer voltam szarul és sírtam, nincs szükségem arra, hogy más baját is megertsem nem tudom, nem akarom sajnálni a másikat. Nem akarom azzal is terhelni a lelkem. Nem akarom meg valami rajtam teljesen kívülálló ember vagy dolog miatt is nyomasztani magam. Nem vagyok Teréz anyu, hogy mindenkit meghallgassak. És ezt nem várom el mástól se. 
Szeretem a kutyaimat, és más kutyáját is. Ez az én jó tulajdonságom.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!