Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
barbivagyokesblogolok

Jattolni vagy nem jattolni

G. Barbara · 1 éve
Tisztázzunk akkor most valamit meg az elején, a jatt másnéven tip, borravaló, jobb helyeken a service charge is a felszolgáló/pultose. Es ezt nem fölozi le egyik munkaadó se. (Jelenleg ez igy keves helyen van es nagyon sok helyen "le kell adni belőle"). Ja igen, a belekalkulált service nem jatt, ezt szinten jegyezzük meg!
Miert is kell/kene jattolni? Azert mert a felszolgáló rengetegszer abból el. Jelenleg en is. Es ha te nem vagy képes a szamlad vegosszegenek 10%at odaadni, akkor kerlek, -de tenyleg-, NE menj se étterembe, se kocsmába,se sehova ami vendéglátóegységnek számít. Nyilvan vannak olyan helyzetek mikor az ember nincs megelégedve a kiszolgálással, mert flegma a felszolgáló vagy bunko vagy nem eléggé körültekintő minden tekintetben -amennyire az az adott szituációban lehetséges es elvárható- akkor az ember mondhatja azt, hogy nem érzi, hogy honorálni kene, ezt mar a saját lelke lássa. De tudd meg kedves vendég, hogyha megkapsz mindent es cserébe te semmit, emlegetve leszel es csuklani fogsz. (Es szerencsed hogy ezt utolag tudtuk csak meg;)!)
Igy legyen ez a nap fo mondata es tanulsága: tipping is sexy
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
G. Barbara · 1 éve
Természetesen, a jatt akkor járjon, ha a vendég megfelelő, kedves, barátságos, -ha lehetséges profi- kiszolgálást kap. Ha ez nincs meg en sem jattolok.
Főnixilánk · 1 éve
Kedves Barbi! Teljesen megértelek. Nem túl igazságos,ha a bevételt kizárólag vagy nagy részben a jatt teszi ki. Viszont a jatt az én meglátásom szerint nem lehet elvárás sem feltétele a fogyasztásnak. Szerintem ez fordítva működik. A jatt a korrekt kiszolgálás honorálására szolgál, illik adni, ez igaz,de szerintem nem lehet elvárás és a vendéget köpködni csuklásig,ha vmiért úgy ítélte meg,hogy nem ad. De értem,hogy a probléma gyökere inkább ott van,hogy a jatt teszi ki gyakran a keresetet. De ez nem a vendég hibája.